5.6
Management agenda en vooruitzichten

Fietsen zal in de komende jaren populair blijven voor mobiliteit, recreatief en sportief gebruik. Accell Group verwacht daarbij voorop te blijven lopen met haar hoogwaardige producten en nieuwe innovaties te kunnen toevoegen om het fietsen voor de verschillende doeleinden nog aantrekkelijker te maken.

In het licht van de aangescherpte strategie Lead Global. Win Local. wordt 2018 een belangrijk transitiejaar dat voor een groot deel in het teken staat van complexiteitreductie en centrale aansturing op gebieden als (e)commerce, innovatie, supply chain, human resources en IT. Dit zal versneld zorgen voor een efficiëntere inrichting van operationele processen en een betere benutting van schaal en synergiepotentie alsook meer executiekracht in de diverse regio’s. Daarnaast zal actief worden gezocht naar verdere schaalvergroting via overnames die passen binnen de strategie. 

In 2018 wordt een verbetering voorzien van de resultaten in Noord-Amerika door de omnichannel strategie en de sterk groeiende e-bike markt. In Europa wordt uitgegaan van een verdere omzetgroei door hogere e-bike verkopen en high-end reguliere fietsen. Op basis hiervan wordt voor 2018 een stijging van de groepsomzet en een hoger onderliggend operationeel resultaat verwacht, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.
 

Ontwikkelingen na balansdatum 

Bestuurswijzigingen

Hielke Sybesma (CFO) heeft na 23 jaar besloten de onderneming per 1 mei 2018 te verlaten en zal per 25 april 2018 terugtreden uit de Raad van Bestuur. Het zoekproces naar een opvolger van Hielke Sybesma is inmiddels gestart.

Jeroen Snijders Blok (COO) treedt op eigen verzoek per 25 april 2018 terug uit de Raad van Bestuur met behoud van zijn huidige werkzaamheden en rapporteert direct aan de CEO. De verantwoordelijkheid voor de productielocaties is recentelijk overgedragen aan Jeroen Both (CSCO).

Per 1 maart 2018 is Jeroen Hubert benoemd als Chief Commercial Officer (CCO). Jeroen rapporteert aan de CEO en is verantwoordelijk voor marketing, innovatie, (e)commerce en retail / experience centers. Hij heeft eerder ruime ervaring opgedaan in voornoemde gebieden bij Pepsico, Friesland Campina, Wehkamp en Ikea.

 


 

Van Nicholas Skeiron

Award: EUROBIKE Gold Winner Award 2017

De Skeiron beschikt over state-of-the-art technische functionaliteiten waarmee het model op de voorgrond treedt op het gebied van titanium racefietstechnologie. Het uitgangspunt bij dit model is innovatie door integratie. Het frame biedt een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten door o.a. een press-fit trapas, geovaliseerde onderbuis, taps toelopend balhoofd en bovenbuis en een hydroformed liggende achtervork.


 


 

Sparta M8Ti E-bike

Award: Goed Industrieel Ontwerp 2017

De M8Ti elektrische fiets van Sparta is een multi-purpose bike, die geschikt is voor zowel woon-werkverkeer als toertochten. De in het midden van de fiets geplaatste ION-motor met geïntegreerde accu draagt bij aan de stabiliteit en het rijcomfort. Hetzelfde geldt voor de verende voorvork en de verende zadelpen. Sparta’s elektronische ION-systeem registreert de rijervaringen en past deze direct toe om de aandrijving te optimaliseren.