4.4
Competenties

Als één van de grootste spelers in de fietsindustrie beschikken we over unieke competenties die ons positief onderscheiden van zowel andere grote als kleinere spelers in de markt. We zullen hierin blijven investeren om onze leidende marktpositie te versterken. De kerncompetenties zijn essentieel  voor de slagkracht en veerkracht van de groep en vormen gezamenlijk een stevig fundament voor de executie van onze strategie.

Overzicht kerncompetenties 

Sterke merken

We bezitten een portefeuille van nationale en internationale (sport)fietsmerken met leidende marktposities die staan voor herkenbaarheid en kwaliteit. Dit geeft ons een voorsprong bij de uitrol van nieuwe innovatieve producten en mobiliteitsconcepten. Met onze merken richten we ons uitsluitend op het midden- en hogere segment van de markt en daarbinnen in toenemende mate op groeicategorieën, zoals e-bikes, e-performance bikes en sportfietsen, waarin we ons duidelijk kunnen onderscheiden door toegevoegde waarde te bieden.

Schaalgrootte

In Europa zijn we de grootste fietsproducent en marktleider in e-bikes. Schaalgrootte zorgt voor invloed, biedt inkoopkracht en brengt de financiële slagkracht met zich mee die nodig is om te kunnen investeren in een steeds complexer wordend product en in de ontwikkeling van nieuwe fiets-gerelateerde mobiliteitsoplossingen.

Diversificatie

We beschikken over goed gespreide inkomstenstromen door onze diversificatie naar merken, landen, klanten, collecties en assortimenten. Dat maakt ons weerbaar. Fietsen en fietsonderdelen en -accessoires zijn bovendien zeer complementair en zullen onze klantpropositie verder versterken.

Innovatiekracht

Met onze revolutionaire ION-technologie hebben we in het vorig decennium gezorgd voor de grote doorbraak van e-bikes. In de afgelopen jaren hebben we dat opnieuw gedaan met de introductie van e-performance bikes. Vanuit de kracht van onze organisatie introduceren we elk jaar weer tal van nieuwe technologische toepassingen voor fietsen en fietsgebruik. Innovatie zit in onze genen.